Zeleninový krém s houbami
Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Nebo se inspirujte naším receptem. Jemné nakrájení a osmahnutí zeleniny na másle krásně zvýrazní chuť.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
147 kJ / 35 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g
Ingredience na
Postup přípravy
- Oloupanou šalotku nakrájejte najemno.
- Očištěnou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.
- V hrnci na másle a oleji zeleninu orestujte.
- Zeleninu zalijte vodou, nebo vývarem, přidejte libeček a vařte, až je zelenina měkká.
- Mezitím na 2 lžících másla poduste nakrájené houby, dochuťte je solí a kmínem.
- Přibližně polovinu polévky odeberte, vyndejte libeček a zbytek polévky rozmixujte.
- Rozmixovanou polévku smíchejte s nerozmixovanou, přidejte nakrájenou petrželku, houby a ještě minutu vařte. Podle chuti polévku osolte a opepřete.