Prostreno.cz

Zeleninový krém s houbami

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Nebo se inspirujte naším receptem. Jemné nakrájení a osmahnutí zeleniny na másle krásně zvýrazní chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 147 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku nakrájejte najemno.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.
  3. V hrnci na másle a oleji zeleninu orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vodou, nebo vývarem, přidejte libeček a vařte, až je zelenina měkká.
  5. Mezitím na 2 lžících másla poduste nakrájené houby, dochuťte je solí a kmínem.
  6. Přibližně polovinu polévky odeberte, vyndejte libeček a zbytek polévky rozmixujte.
  7. Rozmixovanou polévku smíchejte s nerozmixovanou, přidejte nakrájenou petrželku, houby a ještě minutu vařte. Podle chuti polévku osolte a opepřete.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový krém s houbami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat