Prostreno.cz

Polévka z pečeného květáku

Květák obsahuje vitamíny, vlákninu i antioxidanty, má nízký obsah kalorií a velmi nízkou hladinu sacharidů.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 298 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytý květák rozdělte na malé růžičky, růžičky nahrubo nasekejte, nasypte je do misky, přidejte granulovaný česnek, 3 lžíce oleje a promíchejte.
  2. Plech vyložte pečícím papírem (nebo alobalem) a na plech nasypte připravený květák.
  3. Květák dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C, alespoň jednou květák promíchejte.
  4. V hrnci na rozehřátém másle s jednou lžící oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  5. Cibuli zalijte vývarem, přidejte pečený květák a italské koření.
  6. V mléce rozmíchejte kukuřičný škrob a přilijte ho do polévky. Vařte 20 minut.
  7. Polévku dochuťte pepřem a posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Místo kukuřičného škrobu použijte světlou instantní jíšku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečeného květáku

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat