Ingredience na
- K přípravě
- 150 g
másla
- 300 g
hladké mouky
- 80 g
moučkového cukru
- 50 g
hnědého cukru
- 0.5 lžičky
jedlé sody
- 50 g
drobně nasekaných vlašských ořechů
- 50 g
rozinek
- 450 g
zralých banánů
- 2 ks
vajec
- 1 lžička
vanilkového extraktu
- volitelné
- Na polevu
- 300 g
cukru, krupice nebo krystal
- 5 lžic
vroucí vody
- 55 g
změklého másla
- 200 ml
33% horké smetany
- Na vymazání
- 1 lžíce
oleje
TIP:
Aby byl karamel vláčný a trochu změkl, opět ho před použitím ponechte v pokojové teplotě, sklenice v chladničce je k nezaplacení. Když přijdou nečekaní hosté, stačí trocha zmrzliny, šlehačka, strouhané oříšky a vše přelít zlatým karamelem.