Prostreno.cz

Pestrý rýžový salát s tuňákem

Tuňák je univerzální surovina, která se hodí skoro do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní přísady. Tento rýžový salát funguje jako sytá večeře nebo jako skvělé jídlo na piknik či oběd do práce.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 457 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g hnědé rýže
  • 3 ks oloupaných rajčat
  • 3 ks karotky
  • 500 ml vody - na vaření karotky
  • 3 špetky soli - na vaření karotky
  • 200 g konzervovaného hrášku
  • 200 g konzervované kukuřice
  • 180 g tuňáka ve slaném nálevu
  • 0.5 svazku pažitky
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Uvařenou rýži nasypte do misky a nechte ji vychladnout.
  2. Očištěnou karotku nasypte do osolené vařící vody a vařte 10 minut. Pak karotku sceďte a na sítku přelijte studenou vodou.
  3. Studenou, okapanou karotku nakrájejte na kostičky a přidejte ji k rýži.
  4. Tuňáka a hrášek sceďte.
  5. Kukuřici sceďte a propláchněte vodou, nechte na sítku okapat.
  6. Tuňáka nasekejte a přidejte do misky s rýží.
  7. Dále přidejte hrášek, nakrájená rajčata, nakrájenou pažitku a kukuřici.
  8. Smíchejte ocet se solí, přidejte olej, hořčici, pepř a přidejte k salátu. Vše lehce promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pestrý rýžový salát s tuňákem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat