Prostreno.cz

Švestková povidla

Jednoduchý recept na domácí povidla vařená v troubě.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 4h a 20min

    20min příprava

    4h a 0min vaření

  • 1130 kJ / 270 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy69g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Švestky pečlivě omyjte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky.
  2. V pekáči smíchejte švestky s cukrem a octem a nechte nejlépe do druhého dne odstát.
  3. Druhý den přidejte koření a vařte v troubě na 140 °C cca 3-4 hodiny. Během pečení občas promíchejte.
  4. Po vyjmutí z trouby nechte vystydnout, vyjměte koření a promixujeme tyčovým mixérem.
  5. Povidla přemístěte do dózy na skladování potravin, uložte ji do chladu a druhý den stejný postup opakujte, aby se z povidel odpařila veškerá tekutina. Na závěr vmíchejte do povidel rum.
  6. Takto připravená povidla můžete plnit do sklenic. Plňte ještě horké a skleničky otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,00g
  • Sacharidy:

    318,50g
    • Cukry:

      139,00g
  • Tuky:

    15,80g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 270 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Švestková povidla

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat