Prostreno.cz

Vepřová kýta s vinnou omáčkou

Aromatické bylinky a jemná omáčka s bílým vínem vepřovému masu velmi svědčí.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové kýty
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 300 ml bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžička citronové kůry - nastrouhané
  • 6 lístků čerstvého libečku - nakrájeného
  • 3 snítky petrželky - nasekané
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce studeného másla
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 2 snítky petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. V rendlíku na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte maso, víno, libeček, petrželku, osolte, opepřete a maso duste doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  4. Do rendlíku přilijte smetanu, ve které rozmíchejte mouku a vařte 10 minut. Hotovou omáčku přeceďte.
  5. Do omáčky vložte měkké maso, přidejte studené máslo, citronovou kůru a vše jen prohřejte.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kýta s vinnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat