Prostreno.cz

Pečené fazole

Španělskem inspirovaná verze pečených fazolí představuje vydatný a chuťově bohatý pokrm.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 701 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy19g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velké, červené papriky
  • 800 g konzervovaných, červených fazolí
  • 200 ml kvalitního kečupu - podle chuti může být ostrý
  • 1 lžička medu - nebo javorového sirupu
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 špetky soli
  • 150 ml vody

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Slaninu nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. V pánvi na lžíci oleje orestujte slaninu spolu s nakrájenou cibulí.
  4. Fazole sceďte, propláchněte je vodou a nasypte do malého pekáčku, nebo zapékací misky.
  5. K fazolím přidejte slaninu s cibulí, nakrájenou papriku, med, kečup, bio sojovou omáčku, worcestrovou omáčku, 150 ml vody, podle chuti osolte a promíchejte. Pečte v troubě 45-50 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené fazole

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat