Prostreno.cz

Kuřecí kousky na víně se sušenými houbami a mrkví

Kuřecí paličky a stehna dušená v bílém víně se slaninou a mrkví. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělý oběd.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 598 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 80 g slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 ks malé cibule
  • 2 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 4 ks kuřecích paliček
  • 4 ks menších kuřecích stehen
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml vody
  • 400 ml bílého vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks bobkového listu
  • 0.5 hrnku sušených hub
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 4 snítky petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Houby nasypte do menší misky a zalijte je horkou vodou. Houby nechte 30 minut stát, pak je sceďte a pokud jsou větší nakrájejte je.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji na lžíci oleje. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  3. Do stejné pánve přidejte 2 lžíce oleje, osolené, opepřené maso a orestujte ho z obou stran.
  4. K masu přidejte očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli a oloupaný, nakrájený česnek.
  5. Přisypte orestovanou slaninu, podlijte vínem, vývarem, přidejte houby, bobkový list, tymián a duste doměkka.
  6. Omáčku zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve 100 ml vody.
  7. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky na víně se sušenými houbami a mrkví

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat