Prostreno.cz

Broskvová pěna

Lahodný dezert z kompotovaných broskví s bílým jogurtem. Stejně tak můžete použít zralé, oloupané čerstvé broskve.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 282 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g kompotovaných broskví
  • 1 ks bio pomeranče
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 ks malých bílků
  • 10 g želatiny v prášku
  • Na posypání
  • 0.5 lžíce mleté skořice - volitelné

Postup přípravy

  1. Třetinu kůry z pomeranče nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Pak pomeranč rozkrojte a šťávu vymačkejte.
  3. Kompotované broskve vložte do sítka a nechte je důkladně odkapat (šťávu z kompotu si ponechte).
  4. Broskve vložte do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru a vše rozmixujte na jemnou kaši.
  5. Práškovou želatinu smíchejte s troškou broskvové šťávy a nechte ji nabobtnat. Pak ji ještě nechte rozpustit v misce ponořené do horké vodní lázně.
  6. Pak želatinu vmíchejte do rozmixovaného broskvového pyré.
  7. Přidejte bílý jogurt a dobře promíchejte.
  8. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do broskvové směsi.
  9. Broskvovou pěnu rozdělte do skleniček.
  10. Před podáváním můžete posypat troškou skořice.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskvová pěna

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat