Prostreno.cz

Broskvová pěna

Lahodný dezert z kompotovaných broskví s bílým jogurtem. Stejně tak můžete použít zralé, oloupané čerstvé broskve.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 278 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g kompotovaných broskví
  • 1 ks bio pomeranče
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 ks malých bílků
  • 10 g želatiny v prášku
  • Na posypání
  • 0.5 lžíce mleté skořice - volitelné

Postup přípravy

  1. Třetinu kůry z pomeranče nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Pak pomeranč rozkrojte a šťávu vymačkejte.
  3. Kompotované broskve vložte do sítka a nechte je důkladně odkapat (šťávu z kompotu si ponechte).
  4. Broskve vložte do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru a vše rozmixujte na jemnou kaši.
  5. Práškovou želatinu smíchejte s troškou broskvové šťávy a nechte ji nabobtnat. Pak ji ještě nechte rozpustit v misce ponořené do horké vodní lázně.
  6. Pak želatinu vmíchejte do rozmixovaného broskvového pyré.
  7. Přidejte bílý jogurt a dobře promíchejte.
  8. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do broskvové směsi.
  9. Broskvovou pěnu rozdělte do skleniček.
  10. Před podáváním můžete posypat troškou skořice.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,51g
  • Sacharidy:

    116,54g
    • Cukry:

      14,57g
  • Tuky:

    6,51g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Broskvová pěna

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat