Prostreno.cz

Jeřabinová zavařenina

Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. I když se o nich říká, že jsou jedovaté, není to pravda. Po tepelné úpravě můžete jíst všechny druhy, vařením a sušením jedovaté látky mizí, nejlepší jsou ale bobule jeřábu sladkoplodého.

21.10.2020 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

642 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Jeřabiny zbavte stopek a pořádně je properte ve vodě.
  2. Jeřabiny nasypte do hrnce, podlijte je vodou a duste doměkka (jeřabiny můžete před vařením rozmačkat).
  3. Následně odeberte přibližně čtvrtinu rozvařených jeřabin a zbytek propasírujte.
  4. Propasírovanou šťávu smíchejte s rozvařenými jeřabinami, přisypte cukr a mletou skořici. Míchejte, až se cukr rozpustí.
  5. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu. Ještě horkou zavařeninou naplňte sterilované sklenice.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,65 g
  • Sacharidy:

    731,50 g
    • Cukry:

      677,10 g
  • Tuky:

    3,80 g
  • Vláknina:

    55,65 g

Aktivita pro spálení:

1438 kcal
179

minut jízdy na kole

136

minut běhu

429

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

třtinový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

mletá skořice

247 kcal / 100g
B3 g
S80 g
T1 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

jeřabiny

50 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jeřabinová zavařenina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba