Prostreno.cz

Jeřabinová zavařenina

Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. I když se o nich říká, že jsou jedovaté, není to pravda. Po tepelné úpravě můžete jíst všechny druhy, vařením a sušením jedovaté látky mizí, nejlepší jsou ale bobule jeřábu sladkoplodého.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 642 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy39g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg jeřabin
  • 120 ml vody
  • 600 g třtinového cukru
  • 1 ks citrónu - vymačkaná šťáva
  • 1 lžička mleté skořice

Postup přípravy

  1. Jeřabiny zbavte stopek a pořádně je properte ve vodě.
  2. Jeřabiny nasypte do hrnce, podlijte je vodou a duste doměkka (jeřabiny můžete před vařením rozmačkat).
  3. Následně odeberte přibližně čtvrtinu rozvařených jeřabin a zbytek propasírujte.
  4. Propasírovanou šťávu smíchejte s rozvařenými jeřabinami, přisypte cukr a mletou skořici. Míchejte, až se cukr rozpustí.
  5. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu. Ještě horkou zavařeninou naplňte sterilované sklenice.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,00g
  • Sacharidy:

    200,00g
    • Cukry:

      107,00g
  • Tuky:

    3,80g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jeřabinová zavařenina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat