Jeřabinová zavařenina
Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. I když se o nich říká, že jsou jedovaté, není to pravda. Po tepelné úpravě můžete jíst všechny druhy, vařením a sušením jedovaté látky mizí, nejlepší jsou ale bobule jeřábu sladkoplodého.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
642 kJ / 153 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy39g
tuky0g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 kg
jeřabin
- 120 ml
vody
- 600 g
třtinového cukru
- 1 ks
citrónu
- vymačkaná šťáva
- 1 lžička
mleté skořice
Postup přípravy
- Jeřabiny zbavte stopek a pořádně je properte ve vodě.
- Jeřabiny nasypte do hrnce, podlijte je vodou a duste doměkka (jeřabiny můžete před vařením rozmačkat).
- Následně odeberte přibližně čtvrtinu rozvařených jeřabin a zbytek propasírujte.
- Propasírovanou šťávu smíchejte s rozvařenými jeřabinami, přisypte cukr a mletou skořici. Míchejte, až se cukr rozpustí.
- Nakonec vmíchejte citronovou šťávu. Ještě horkou zavařeninou naplňte sterilované sklenice.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: