Bramborová omeleta
Příprava bramborové omelety není obtížná. Velmi syté jídlo z vajec, paprik a brambor, které můžete podávat jako hlavní chod, například se zeleninovým salátem.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
603 kJ / 144 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 8 ks
vajec
- 2 ks
uvařených brambor
- 0.5 lžičky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 1 ks
červené papriky
- 1 ks
zelené papriky
- 100 g
šunky
- nebo anglické slaniny
- 0.5 hrnku
zelené petržele
- nakrájené
- 1 stroužek
česneku
- oloupaný, nakrájený na plátky
- 1 lžíce
másla
- 4 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Uvařené brambory nakrájejte na plátky.
- Papriky nakrájejte na proužky, šunku, nebo anglickou slaninu nakrájejte na kostičky.
- Na 2 lžících oleje orestujte šunku, nakrájený česnek a papriky.
- Vejce vyšlehejte, přidejte plátky brambor, připravenou paprikovou směs, petrželku, osolte, opepřete a lehce promíchejte.
- Ve velké pánvi, vhodné na pečení v troubě rozehřejte lžíci másla, 2 lžíce oleje a přidejte směs na omeletu.
- Na mírném ohni pečte, až vejce začnou tuhnout.
- Pak dejte pánev s omeletou na 10 minut do trouby předehřáté na 190 °C.