Prostreno.cz

Telecí játra na anglické slanině

Oproti játrům hovězím a vepřovým se ta telecí a jehněčí připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a navíc jsou křehčí a chutnější.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecích jater - nebo jehněčích
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 120 ml bílého vína
  • 2 ks cibule
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na menší plátky.
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  4. V hluboké pánvi, nebo rendlíku orestujte na lžíci oleje nakrájenou slaninu.
  5. Přisypte cibuli a 2 minuty míchejte.
  6. K cibuli nalijte víno a vařte, až se víno skoro odpaří.
  7. Přidejte nakrájená játra, posypte je lístečky tymiánu a restujte je přibližně 8-10 minut.
  8. Hotová játra osolte, opepřete a hned podávejte nejlépe s chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na anglické slanině

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat