Telecí játra na anglické slanině
Oproti játrům hovězím a vepřovým se ta telecí a jehněčí připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a navíc jsou křehčí a chutnější.
-
40min
15min příprava
25min vaření
-
569 kJ / 136 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
telecích jater
- nebo jehněčích
- 100 g
anglické slaniny
- 1 lžíce
oleje
- 120 ml
bílého vína
- 2 ks
cibule
- 2 snítky
čerstvého tymiánu
- pouze lístky
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Očištěná játra nakrájejte na menší plátky.
- Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- V hluboké pánvi, nebo rendlíku orestujte na lžíci oleje nakrájenou slaninu.
- Přisypte cibuli a 2 minuty míchejte.
- K cibuli nalijte víno a vařte, až se víno skoro odpaří.
- Přidejte nakrájená játra, posypte je lístečky tymiánu a restujte je přibližně 8-10 minut.
- Hotová játra osolte, opepřete a hned podávejte nejlépe s chlebem.