Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pstruh na petrželce

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 20min

25min příprava

55min vaření

814 kJ

energetická hodnota na 100g

250 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:17g tuky5g sacharidy7g bílkoviny

Recept na pstruha s česnekem a petrželkou provoní kuchyň a zaručeně uspokojí i mlsné jazýčky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks pstruha
  • 4 plátky citrónu
  • 3 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 1 svazek nasekané petrželky - bez stonků
  • 5 špetek soli
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 150 g másla
  • 4 lžičky olivového oleje

Postup přípravy

  • Omyté, očištěné petruhy potřete zevnitř i zvenku solí. Do vnitřku ryb dejte petrželku a nakrájené stroužky česneku.
  • Každého pstruha pokapejte lžíci oleje, zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v chladu. Pak dejte pstruhy bez folie na pekáček, zakápněte ještě olejem a poklaďte plátky másla a citrónu.
  • Posypejte provensálským kořením, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi 40 minut.
  • Pak pstruhy odkryjte a pečte ještě přibližně 15 minut.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pstruh s brokolicí

Pstruh s brokolicí

21 hlasů
35min 331 kJ 150 Kč
Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

18 hlasů
45min 723 kJ 185 Kč
Pstruh v alobalu

Pstruh v alobalu

11 hlasů
40min 830 kJ 300 Kč
Rychlý pstruh

Rychlý pstruh

15 hlasů
35min 783 kJ 147 Kč

Články nejen o vaření