Prostreno.cz

Makrela s hráškem a paprikou

Jak připravit rybu zdravě, a přitom chutně. V téhle úpravě vám bude ryba chutnat.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1395 kJ / 333 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy12g
tuky26g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g filet z makrely
  • 4 špetky soli
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks brambor
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 10 ks jemně nasekaných mandlí
  • 1 ks větší rajče
  • 2 plátky toustového chleba
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Papriku a rajče nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky, oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky.
  2. Ve velké pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje zeleninu orestujte, podlijte ji vývarem a 10 minut duste.
  3. V jiné pánvi na lžíci oleje a lžíci másla orestujte mandle a rozdrobený toustový chléb.
  4. K zelenině přidejte osolené, opepřené porce ryby, hrášek a duste 15-20 minut podle velikosti filé.
  5. Na hotové ryby dejte připravený toustový chléb s mandlemi a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela s hráškem a paprikou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat