Makrela s hráškem a paprikou
Jak připravit rybu zdravě, a přitom chutně. V téhle úpravě vám bude ryba chutnat.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
1395 kJ / 333 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny13g
sacharidy12g
tuky26g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
filet z makrely
- 4 špetky
soli
- 1 ks
červené papriky
- 2 ks
brambor
- 150 g
mraženého hrášku
- 1 stroužek
česneku
- 250 ml
masového vývaru
- 1 ks
cibule
- 10 ks
jemně nasekaných mandlí
- 1 ks
větší rajče
- 2 plátky
toustového chleba
- 4 lžíce
oleje
- 1 lžíce
másla
- 3 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Papriku a rajče nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky, oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky.
- Ve velké pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje zeleninu orestujte, podlijte ji vývarem a 10 minut duste.
- V jiné pánvi na lžíci oleje a lžíci másla orestujte mandle a rozdrobený toustový chléb.
- K zelenině přidejte osolené, opepřené porce ryby, hrášek a duste 15-20 minut podle velikosti filé.
- Na hotové ryby dejte připravený toustový chléb s mandlemi a hned podávejte.