Prostreno.cz

Houbová polévka

Polévka ze sušených hub s řapíkatým celerem a rýží.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 282 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 lžic vařené rýže
  • K přípravě
  • 2 l domácího hovězího vývaru nebo zeleninový vývar
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek směsi sušených lesních hub
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 1 hrnek zelené petrželky kudrnky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Houby namočte na půl hodiny do vody.
  2. Na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku a nakrájený česnek.
  3. Přidejte houby, můžete přidat i s vodou, ve které byly namočené.
  4. Houby zalijte vývarem, přidejte na malé kousky nakrájený celer a vařte 25-30 minut.
  5. Do polévky přidejte smetanu a nechte polévku projít varem.
  6. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Polévku rozdělte do misek a do každé přidejte lžíci vařené rýže.
  8. Před podáváním posypte polévku nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat