Kachna s ořechovou nádivkou
Skvostná a voňavá kachna, plněná pohankou a ořechy. Nechte si na její přípravu dost času. Na závěr můžete kachnu polít trochou piva a odkrytou dopéct.
-
4h a 35min
35min příprava
4h a 0min vaření
-
572 kJ / 136 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
větší kachny
- 1 lžička
soli
- 350 ml
kuřecího vývaru, nebo vody
- Na nádivku
- 0.5 hrnku
pohanky
- 1.5 hrnku
vařící vody
- 2 špetky
soli
- 3 lžíce
oleje
- 1 ks
cibule
- 2 stroužky
česneku
- 4 větvičky
tymiánu
- pouze lístky
- 2 lžíce
jadérek granátového jablka
- 1 lžíce
strouhané citronové kůry
- 70 g
vlašských ořechů
- jemně nasekaných
- Na posypání
- 4 lžíce
jadérek granátového jablka
- volitelné
Postup přípravy
- Pohanku přeberte, propláchněte na cedníku vodou, vsypte do menšího rendlíku a zalijte vroucí vodou.
- Osolte 2 špetkami soli, přiveďte k varu a pod pokličkou zvolna vařte 5 minut. Poté pohanku odstavte, neodkrývejte a nechte stát 15-20 minut. Za tu dobu by měla změknout, nabýt na objemu a vstřebat všechnu vodu.
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- V kastrolu, nebo rendlíku zahřejte na středním ohni 3 lžíce oleje, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět, poté přidejte oloupaný, nakrájený česnek, lístky tymiánu a přibližně 1 minutu míchejte.
- Přidejte jadérka granátového jablka, citronovou kůru, připravenou pohanku a vlašské ořechy, vše promíchejte a pak nechte úplně vychladnout.
- Omytou, osušenou, důkladně osolenou kachnu naplňte připravenou nádivkou, trocha nádivky (podle velikosti kachny) vám zbude, dejte ji péct do pekáčku pod kachnu.
- Otvor zašijte, nebo zajistěte jehlami na ptáčky, aby nádivka nevytekla.
- Kachnu položte do pekáčku, podlijte ji vodou, nebo vývarem a přikrytou pečte 2.5-3 hodiny, nebo až je kachna zcela měkká.
- Před podáváním můžete kachnu posypat jadérky granátového jablka.