Prostreno.cz

Petrželová polévka se ztraceným vejcem

Jednoduchá a chutná zimní polévka připravená z kořenové petržele. Podává se se ztraceným vejcem.
Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 203 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 ks vajec
  • K přípravě
  • 500 g kořenové petržele
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 500 ml mléka
  • 1.5 l masového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 1.3 l vody - na přípravu vajec
  • 2 lžíce octa - na přípravu vajec
  • Na posypání
  • 5 špetek hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou petržel nakrájejte na plátky .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na másle.
  3. Přidejte nakrájenou petržel ,vývar a vařte ,až je petržel měkká .
  4. Polévku rozmixujte ,přilijte mléko , dochuťte solí a vařte 5 minut.
  5. Polévku podávejte se ztraceným vejcem , posypanou pepřem.
  6. Příprava ztracených vajec: V menším hrnci přiveďte k varu 1.3 l vody , vlijte do ní ocet. Vodu nesolte . Dle počtu porcí rozdělte vajíčka jednotlivě do mističek,nebo skleniček . Vodou v rendlíku rychle zamíchejte, aby vznikl vír. Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný , / přibližně za 3-4 minuty/ vejce vyndejte děrovanou lžící. Stejně pokračujte s dalšími vejci .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Petrželová polévka se ztraceným vejcem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat