Prostreno.cz

Rybí filé s koprem

Zdravé ryby zařaďte do jídelníčku častěji. Kopr a citrón dodá rybám skvělou chuť .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1017 kJ / 243 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky23g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks citron - nakrájený na tenké plátky
  • K přípravě
  • 4 ks filety ryby - candát,štika,treska aj. á180 g
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky bílého pepře
  • Na omáčku
  • 300 ml bílého,suchého vína
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce studeného másla
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijte víno ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte citronovou šťávu .
  2. Za stálého míchání vařte , až omáčka začne houstnout
  3. Podle chuti osolte a dochuťte lžičkou cukru .
  4. Nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo.
  5. V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a lžíci oleje.
  6. Ryby osolte,opepřete a opečte je z obou stran na oleji s máslem.
  7. Po opečení posypte ryby nasekaným koprem.
  8. Ryby podávejte přelité omáčkou a s plátky citrónu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,70g
  • Sacharidy:

    268,60g
    • Cukry:

      110,80g
  • Tuky:

    266,90g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 243 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s koprem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat