Prostreno.cz

Polévka z bílého chřestu

Sladký a jemný bílý chřest v krémové polévce .Polévka se dá připravit i z mraženého chřestu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 243 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks menší šalotky
  • 2 ks malé brambory - oloupané,nakrájené na kostičky
  • 400 g bílého chřestu
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky - nebo lžička kukuřičného škrobu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte,odstraňte dřevnaté části a nakrájejte ho přibližně na 5 cm kousky.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. K šalotce přilijte vývar,přidejte nakrájené brambory a vařte 10 minut .
  4. Do polévky přidejte smetanu, ve které rozmíchejte mouku,nebo kukuřičný škrob,nakrájený chřest a vařte, až je chřest měkký.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  6. Před podáváním posypte polévku nakrájenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,60g
  • Sacharidy:

    178,40g
    • Cukry:

      11,53g
  • Tuky:

    99,56g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého chřestu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat