Prostreno.cz

Rybí filé pečené na česneku

Tymián a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 363 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 plátky citronu
  • K přípravě
  • 4 porce rybího filé - hejk , treska,candát aj. á 200 g
  • 100 ml bílého vína
  • 4 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 6 snítek zelené petrželky - velmi jemně nakrájené

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a opepřete.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo ,přisypte na plátky nakrájený česnek,na česnek položte porce ryby,posypte je tymiánem,přidejte víno a zvolna je z obou strana opečte. Podle velikosti porcí opékejte 20-25 minut.
  3. Nakonec posypte ryby nakrájenou petrželkou a pokapejte je citronovou šťávou.
  4. Rybu podávejte s plátkem citrónu.
  5. Jako přílohu podávejte brambory.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,40g
  • Sacharidy:

    146,90g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    186,98g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé pečené na česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat