Prostreno.cz

Rajčatová polévka s pečeným česnekem

Zajímavou chuť dodá polévce pečený česnek, který si před přípravou polévky upečte v troubě. Ostrou chuť pečením česnek ztratí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 104 kJ / 24 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg oloupaných rajčat
  • 1 palice česneku
  • 1 lžíce olivového oleje na česnek
  • 2 l slabého zeleninového vývaru - nebo voda a zeleninový bujón
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 snítky oregana
  • Na ozdobu
  • 6 lžic redukce balsamico
  • Na posypání
  • 200 g strouhaného,tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Česnek položte na čtverec alobalu,pokapejte ho olejem,zabalte ,položte ho na plech a pečte v troubě předehřáté na 190°C doměkka = přibližně 40-45 minut.
  3. Rajčata nakrájejte, nasypte je do hrnce , přidejte snítky oregana , oloupaný ,pečený česnek ,rajčata zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  4. Z polévky vyndejte oregano a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Podle chuti polévku osolte a opepřete.
  6. Před podáváním posypte polévku strouhaným sýrem a pokapejte balsamico redukcí.

TIP:

Abyste nepekli jedenu palici česneku,upečte si ho víc. Použijete ho například do zeleninových salátů.nebo k přípravě polévek.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka s pečeným česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat