Prostreno.cz

Vepřová pečeně na cibulkách

Vepřové maso zcela neodmyslitelně patří k české kuchyni. Dokonalá víkendová klasika.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 843 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové pečeně bez kostí
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 0.5 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hrubě mletého barevného pepře
  • 300 g malých,nakládaných cibulek
  • 300 ml masového vývaru
  • Na omáčku
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml masového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte olej,prolisovaný česnek,tymián,rozmarýn ,mletou papriku,pepř a sůl.
  2. Směsí potřete maso .
  3. Maso položte do pekáčku,podlijte ho vývarem,kolem masa nasypte cibulky a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190°C doměkka.
  4. V rendlíku rozehřejte máslo ,přisypte mouku a připravte světlou jíšku.
  5. Jíšku zalijte vývarem a smetanou.
  6. Přidejte tymián,podle chuti osolte,opepřete a vařte 10 minut.
  7. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s omáčkou.

TIP:

Do omáčky můžete dát místo tymiánu jinou,oblíbenou bylinku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,80g
  • Sacharidy:

    302,80g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    229,48g
  • Vláknina:

    101,00g

Aktivita pro spálení: 201 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně na cibulkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat