Prostreno.cz

Plněné plátky hovězí svíčkové

Připravte si na sváteční stůl plátky hovězího masa ,plněné zeleninovými hranolky .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 487 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky hovězího masa ze svíčkové
  • 4 lžíce bio sójové omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička koření dle výběru - kari, kmín , nebo směs koření
  • Na náplň
  • 1 ks větší karotka
  • 0.5 ks zelené papriky
  • 0.5 ks červené papriky
  • 1 ks malá červená cibule
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepejte,potřete ho olejem ,sojovou omáčkou a podle chuti osolte a opepřete.
  2. Maso dejte na minimálně 30 minut do chladu.
  3. Mezitím nakrájejte na tenké hranolky očištěnou karotku a papriky ,oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky . Zelenina by měla být o něco delší, než je šířka masa .
  4. V pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a lžíci másla , přidejte zeleninu a přibližně 5 minut za občasného míchání restujte,podle chuti posypte oblíbeným kořením .
  5. Zeleninu vyndejte děrovanou lžíci na talíř a nechte ji vychladnout.
  6. Na každý plátek masa položte hranolky zeleniny a maso stočte,můžete sepnout párátkem.
  7. Maso ze všech stran opečte v pánvi,ve které jste restovali zeleninu.Podle potřeby přidejte olej,nebo máslo.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné plátky hovězí svíčkové

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat