Prostreno.cz

Celerové řízky

Celer jako řízek je skvělý . Nejlíp chutná s bramborovou kaší.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 407 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks salátová okurka - nakrájená na plátky
  • K přípravě
  • 1 ks středně velký celer
  • 1 l vody
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • Na obalení
  • 2 ks vejce
  • 6 lžic mléka
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra - parmazán,čedar,gouda aj.
  • 1.5 hrnku strouhanky - nebo podle potřeby
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupaný celer nakrájejte na plátky silné +- 2 – 2.5 cm .
  2. Plátky vložte do osolené vody s citronovou šťávou a vařte skoro doměkka. Povařený celer dejte na sítko a přelijte ho studenou vodou.
  3. V misce rozšlehejte vejce s mlékem .
  4. Sýr promíchejte se strouhankou .
  5. Plátky celeru obalte v hladké mouce,vejcích a strouhance,strouhanku lehce k celeru přitlačte.
  6. Celer opečte v rozehřátém oleji.
  7. Opečený celer pokládejte na papírový ubrousek.
  8. Podávejte s plátky okurky , nejlépe s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerové řízky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat