Vepřové kotlety pečené s jablky
Vepřová kotleta s jablky ,rozmarýnem a cibulí je kombinace skvělých chutí , jablka navíc dodají masu šťavnatost .
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
587 kJ / 140 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 3 ks
vepřové kotlety s kostí
- 2 snítky
čerstvého rozmarýnu
- 0.5 lžičky
hrubě mletého pepře
- 0.5 lžičky
soli
- 6 lžic
rostlinného oleje
- 3 ks
jablka
- nakrájené na plátky
- 1 ks
velká cibule
- nakrájená na plátky
- 300 ml
masového vývaru
- Na posypání
- 4 snítky
jemně nakrájené zelené petrželky
Postup přípravy
- Vepřové kotlety na okrajích nařízněte ostrým nožem ,lehce je naklapejte a na obou stranách posypte solí a pepřem .
- V pánvi vhodné na pečení v troubě ,nebo v malém pekáčku rozehřejte olej a kotlety z obou stran opečte, aby se maso „zatáhlo“ .
- Maso zalijte vývarem a přikryté dejte na 25 minut do trouby předehřáté na 190°C.
- Maso vyndejte z trouby, k masu přisypte na plátky nakrájenou cibuli ,na plátky nakrájená jablka ,přidejte rozmarýn a maso dejte odkryté zpět do trouby.
- Pečte , až je maso měkké.
- Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: