Prostreno.cz

Vepřové kotlety pečené s jablky

Vepřová kotleta s jablky ,rozmarýnem a cibulí je kombinace skvělých chutí , jablka navíc dodají masu šťavnatost .
Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 277 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks vepřové kotlety s kostí
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 3 ks jablka - nakrájené na plátky
  • 1 ks velká cibule - nakrájená na plátky
  • 300 ml masového vývaru
  • Na posypání
  • 4 snítky jemně nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety na okrajích nařízněte ostrým nožem ,lehce je naklapejte a na obou stranách posypte solí a pepřem .
  2. V pánvi vhodné na pečení v troubě ,nebo v malém pekáčku rozehřejte olej a kotlety z obou stran opečte, aby se maso „zatáhlo“ .
  3. Maso zalijte vývarem a přikryté dejte na 25 minut do trouby předehřáté na 190°C.
  4. Maso vyndejte z trouby, k masu přisypte na plátky nakrájenou cibuli ,na plátky nakrájená jablka ,přidejte rozmarýn a maso dejte odkryté zpět do trouby.
  5. Pečte , až je maso měkké.
  6. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

13:05

Trénink na břišní svaly

Trénink na břišní svaly
10:24

Pilates s míčem

Pilates s míčem
13:40

Štíhlá a pevná stehna

Štíhlá a pevná stehna

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety pečené s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat