Prostreno.cz

Telecí kotleta jako minutka

Marinovaná telecí kotleta je delikatesa. V kuchyni s telecím masem nemůžete šlápnout vedle, pro nepatrný obsah tuku a dobrou stravitelnost se využívá i k přípravě dietních jídel a dětských pokrmů .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 149 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks telecí kotlety s kostí
  • 3 stroužky česneku - oloupaný, překrojený na polovinu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sušené petrželky - nebo 3 snítky čerstvé
  • 1 hrnek strouhanky
  • Na marinádu
  • 1 ks citron – šťáva
  • 150 ml bílého vína
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • Na smažení
  • 2.5 lžíce sádla - nebo podle potřeby

Postup přípravy

  1. Maso jemně naklepejte ,na krajích nařízněte a uložte ho do ploché nízké misky.
  2. Maso dochuťte citronovou šťávou, vínem, solí , pepřem a několik hodin marinujte.
  3. Smíchejte v misce strouhanku s petrželkou a mletou paprikou.
  4. Ve směsi obalte kotlety .
  5. Na velkou pánev s rozehřátým sádlem nasypte nakrájený česnek, přidejte kotlety a zvolna je osmažte z obou stran ,podle velikosti kotlet 7-10 minut z každé strany .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí kotleta jako minutka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat