Prostreno.cz

Cibulová polévka ze dvou druhů cibule

Jemně pikantní cibulová polévka ze dvou druhů cibule se dvěma druhy sýra ,je opravdu skvělá.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks bílé cibule - nebo žluté
  • 2 ks červené cibule
  • 2 ks menší brambory
  • 0.5 ks pórku
  • 1 stroužek česneku
  • 120 g strouhaného ementálu
  • 120 g strouhaného čedaru
  • 2 l slabého kuřecího vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks bobkový list
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
  2. Oloupaný česnek ,očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  3. V hrnci rozehřejte olej, přisypte cibuli a restujte 10 minut.
  4. Orestovanou cibuli vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  5. Do stejného hrnce přidejte máslo ,pórek , nakrájený česnek , nakrájené brambory , přidejte vývar (nebo vodu a bio sypký vývar ) bobkový list a vařte 20 minut.
  6. Z polévky vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte, přidejte orestovanou cibuli ,podle chuti osolte, opepřete a nechte projít varem.
  7. Polévku rozdělte do misek a posypte ji dvěma druhy strouhaného sýra.

TIP:

Pokud nemáte domácí vývar, použijte vodu a bio bujón ,nebo bio sypký vývar.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cibulová polévka ze dvou druhů cibule

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat