Prostreno.cz

Vepřová panenka v ořechové krustě

Připravte si tuto vepřovou panenku s oříškovou krustou! Je vynikající .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 690 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy0g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové panenky
  • 150 ml portského vína
  • Na potření
  • 180 g vlašských ořechů - hrubě mletých
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 4 lístky máty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu zahřejte na 170 ° C .
  2. Jemně nasekanou mátu promíchejte s mletými ořechy ,olejem ,česnekem ,solí ,pepřem a hořčicí .
  3. Směsí potřete maso ,směs do masa důkladně vetřete.
  4. Maso položte do pekáčku ,nebo zapékací misky ,zalijte ho portským vínem a pečte v předehřáté troubě podle velikosti panenky 20-25 minut.
  5. Před nakrájením nechte panenku alespoň 10 minut odpočinout.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v ořechové krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat