Prostreno.cz

Vepřová panenka v ořechové krustě

Připravte si tuto vepřovou panenku s oříškovou krustou! Je vynikající .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 560 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy1g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové panenky
  • 150 ml portského vína
  • Na potření
  • 180 g vlašských ořechů - hrubě mletých
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 4 lístky máty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu zahřejte na 170 ° C .
  2. Jemně nasekanou mátu promíchejte s mletými ořechy ,olejem ,česnekem ,solí ,pepřem a hořčicí .
  3. Směsí potřete maso ,směs do masa důkladně vetřete.
  4. Maso položte do pekáčku ,nebo zapékací misky ,zalijte ho portským vínem a pečte v předehřáté troubě podle velikosti panenky 20-25 minut.
  5. Před nakrájením nechte panenku alespoň 10 minut odpočinout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,20g
  • Sacharidy:

    123,00g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    112,48g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v ořechové krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat