Prostreno.cz

Telecí játra na cibulce

Jednoduchý recept na játra na cibulce s bílým vínem a jablky.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 814 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy15g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g telecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks velké červené cibule
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 ks jablek
  • 5 lžic másla
  • 80 ml octa balsamico
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 4 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje a 2 lžících másla orestujte na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Děrovanou lžíci orestovanou slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
  2. Na stejné pánvi nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájená jablka a petržel. Restujte 5 minut.
  3. Zalijte vínem a octem balsamico, poduste, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. Omytá játra obalte v mouce a zvolna opečte na 3 lžících másla se 2 lžícemi oleje.
  5. Játra rozdělte na talíře, přidejte porci orestované slaniny a přelijte dušenými jablky s cibulí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,60g
  • Sacharidy:

    180,50g
    • Cukry:

      24,14g
  • Tuky:

    225,25g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 194 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
762 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
743 kJ

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na cibulce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat