Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

lanvin
23hlasů
Hodnotit

50min

35min příprava

15min vaření

635 kJ

energetická hodnota na 100g

250 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky2g sacharidy10g bílkoviny

Marinovaná telecí kotleta je další delikatesa ze šéfova grilu. Italská a rakouská kuchyně se bez telecího masa neobejde, u nás je spíš „popelkou“, což je chyba. Částečně vykostěné porce marinujte s olivovým olejem a tymiánem, citronovou kůrou a pár kapkami citronu. Když šéf ochutnává, konstatuje, „že na to, co umí, se má zatraceně dobře“. Šéf opět radí nespěchat a před konzumací nechat maso vždy minutku uležet.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks bio citron
  • 4 ks telecích kotlet - každá by měla mít asi 350 g a na výšku 5 centimetrů
  • 4 špetky hrubé soli
  • 4 špetky černého pepře - čerstvě mletého
  • 70 ml olivového oleje - extra panenského
  • 8 snítek čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  • Škrabkou sloupněte 8 tenkých proužků citronové kůry, musí být jen žluté barvy. Potom citron rozřízněte na poloviny.
  • Kotlety naklepejte a z obou stran je osolte i opepřete. Vložte je do zapékací mísy a skropte olejem. V oleji je ještě obracejte, aby byly celé omočené. Pod kotlety i na ně položte proužek citronové kůry se snítkou tymiánu a pak je polijte citronovou šťávou. Zakryjte mísu mikrotenovou fólií a nechte je 20-30 minut marinovat.
  • Mezitím připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. V ideálním případě topte dřevěnými špalíčky. Rošt očistěte a naolejujte.
  • Rozložte kotlety na rozpálený rošt a grilujte je 5-6 minut z každé strany na stupeň propečení medium. Každé 3 minuty je přitom otáčejte o 90 stupňů. Díky tomu se na kotletě vytvoří efektní mřížka. Až kotlety obrátíte, položte na každou proužek citronové kůry.
  • Přendejte kotlety na talíře, nechte je 3 minuty jen tak a pak je podávejte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Tiramisu podle Itala

Tiramisu podle Itala

23 hlasů
30min 1008 kJ 83 Kč
Salát Caesar podle Zdeňka Pohlreicha

Salát Caesar podle Zdeňka Pohlreicha

206 hlasů
25min 617 kJ 232 Kč
Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

19 hlasů
35min 123 kJ 85 Kč
Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

26 hlasů
35min 648 kJ 77 Kč
Studené letní rizoto podle Itala

Studené letní rizoto podle Itala

23 hlasů
30min 1136 kJ 107 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč

Články nejen o vaření