Prostreno.cz

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaná telecí kotleta je další delikatesa ze šéfova grilu. Italská a rakouská kuchyně se bez telecího masa neobejde, u nás je spíš „popelkou“, což je chyba. Částečně vykostěné porce marinujte s olivovým olejem a tymiánem, citronovou kůrou a pár kapkami citronu. Když šéf ochutnává, konstatuje, „že na to, co umí, se má zatraceně dobře“. Šéf opět radí nespěchat a před konzumací nechat maso vždy minutku uležet.

Ohodnotit
(27 hlasů)
25.06.2011 lanvin
50min

35min příprava

15min vaření

644 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Škrabkou sloupněte 8 tenkých proužků citronové kůry, musí být jen žluté barvy. Potom citron rozřízněte na poloviny.
  2. Kotlety naklepejte a z obou stran je osolte i opepřete. Vložte je do zapékací mísy a skropte olejem. V oleji je ještě obracejte, aby byly celé omočené. Pod kotlety i na ně položte proužek citronové kůry se snítkou tymiánu a pak je polijte citronovou šťávou. Zakryjte mísu mikrotenovou fólií a nechte je 20-30 minut marinovat.
  3. Mezitím připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. V ideálním případě topte dřevěnými špalíčky. Rošt očistěte a naolejujte.
  4. Rozložte kotlety na rozpálený rošt a grilujte je 5-6 minut z každé strany na stupeň propečení medium. Každé 3 minuty je přitom otáčejte o 90 stupňů. Díky tomu se na kotletě vytvoří efektní mřížka. Až kotlety obrátíte, položte na každou proužek citronové kůry.
  5. Přendejte kotlety na talíře, nechte je 3 minuty jen tak a pak je podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,00 g
  • Sacharidy:

    97,20 g
    • Cukry:

      9,20 g
  • Tuky:

    107,50 g
  • Vláknina:

    41,00 g

Aktivita pro spálení:

153 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení





Podobné recepty

Tiramisu podle Itala

(23 hlasů)
30min
601 kJ

Salát Caesar podle Zdeňka Pohlreicha

(248 hlasů)
25min
569 kJ

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
76 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba