Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí roláda s brusinkovou náplní

lanvin
16hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

709 kJ

energetická hodnota na 100g

222 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky5g sacharidy13g bílkoviny

Roláda z jemného telecího masa.

Více informací o amerických brusinkách a další recepty najdete na www.americkebrusinky.cz

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 ks malých telecích řízků
  • 1/2 svazku bazalky - nebo petrželky
  • 60 g sušených brusinek Cranberries
  • 50 g vlašských ořechů
  • 40 g změklého másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 100 ml portského vína
  • 200 ml telecího vývaru
  • 1 lžíce studených kostek másla

Postup přípravy

  • Bazalku operte, osušte a lístky otrhejte. Bazalku, Cranberries a ořechy nasekejte (např. v sekáčku na cibuli). Bazalkovo-brusinkovou směs ochuťte solí a pepřem a v malé misce utřete se změklým máslem.
  • Řízky osušte papírovou utěrkou a rozložte vedle sebe. Lehce posolte, opepřete a potřete Cranberry máslem. Řízky srolujte a spíchněte párátkem nebo jehlou na rolády. Znovu zlehka dochuťte solí a pepřem.
  • V pánvi rozpusťte máslo s olejem a rolády v pánvi dozlatova opékejte ze všech stran při mírné teplotě. Přitom rolády polévejte tukem z pánve. Opékejte 10-15 minut.
  • Dvě až tři minuty před koncem opékání zvyšte teplotu na nejvyšší možný stupeň. Do pánve přilijte portské a nechte krátce povařit. Rolády vyjměte z pánve a nechte odpočívat na talíři. Během této doby znovu přiveďte portské v pánvi téměř k varu, přilijte telecí vývar a nechte tekutinu zredukovat na polovinu. Omáčku ochuťte solí a pepřem, studené máslo našlehejte metličkou a podávejte k roládě.
TIP:

Jako příloha se hodí brambory nebo kapusta na smetaně. Polovinu kapusty očistěte, operte a nakrájejte na proužky. Košťál a silná žebra listů přitom odstraňte. Proužky kapusty poduste 10 minut spolu s 2-3 nadrobno nasekanými šalotkami, trochou másla a vody v nízkém hrnci pod pokličkou. Na začátku dušení ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, aby kapusta lépe pustila vlastní šťávu. Jakmile je kapusta měkká „na skus“, sejměte pokličku, zalijte 200 ml smetany a povařte, až se vytvoří krémová konzistence.

Polévka s polentou

Polévka s polentou

3 hlasy
35min 424kJ 99 Kč
Zeleninové placky

Zeleninové placky

3 hlasy
1h a 15min 475kJ 80 Kč

Podobné recepty

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

25 hlasů
50min 757 kJ 250 Kč
Pečená telecí játra

Pečená telecí játra

14 hlasů
55min 554 kJ 121 Kč
Telecí lýtko s bylinkami

Telecí lýtko s bylinkami

19 hlasů
1h a 50min 927 kJ 245 Kč
Polévka z telecího masa

Polévka z telecího masa

15 hlasů
1h a 15min 359 kJ 85 Kč
Dušené telecí maso

Dušené telecí maso

15 hlasů
1h a 5min 608 kJ 250 Kč
Telecí játra na cibulce

Telecí játra na cibulce

11 hlasů
40min 815 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření