Prostreno.cz

Kopřivová polévka s ředkvičkami

Kopřivy mají v kuchyni široké využití. Většina z nás pravděpodobně kopřivy používá do velikonoční nádivky . Kopřivy ale můžete používat podobně jako špenát .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 136 kJ / 32 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 8 ks ředkviček
  • 2 l zeleninového vývaru - domácí,nebo z bio kostky
  • 2 ks malé brambory
  • 150 g kopřiv
  • 200 ml mléka - nebo smetany
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 6 ks ředkviček

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte jemně nakrájenou cibuli,přidejte oloupané,nakrájené brambory ,zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  2. Přidejte oprané kopřivy - pouze listy , omyté ,neoloupané,nakrájené ředkvičky a vařte ještě 10 minut .
  3. Pak polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Přidejte mléko, podle potřeby dochuťte solí,pepřem a nechte projít varem .
  5. Polévku podávejte posypanou drobně nakrájenými ředkvičkami.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(18 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kopřivová polévka s ředkvičkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat