Prostreno.cz

Kopřivová polévka s ředkvičkami

Kopřivy mají v kuchyni široké využití. Většina z nás pravděpodobně kopřivy používá do velikonoční nádivky. Kopřivy ale můžete používat podobně jako špenát.

10.05.2021 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

109 kJ / 26 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na másle orestujte jemně nakrájenou cibuli, přidejte oloupané, nakrájené brambory, zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  2. Přidejte oprané kopřivy - pouze listy, omyté, neoloupané, nakrájené ředkvičky a vařte ještě 10 minut.
  3. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Přidejte smetanu, podle potřeby dochuťte solí, pepřem a nechte projít varem.
  5. Polévku podávejte posypanou drobně nakrájenými ředkvičkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,44 g
  • Sacharidy:

    150,32 g
    • Cukry:

      36,83 g
  • Tuky:

    51,82 g
  • Vláknina:

    39,06 g

Aktivita pro spálení:

214 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

ředkvičky

16 kcal / 100g
B1,1 g
S3 g
T0,1 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kopřivová polévka s ředkvičkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba