Prostreno.cz

Karbanátky se zakysanou smetanou

Šťavnaté karbanátky z hovězího masa se zakysanou smetanou a bylinkami .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 970 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g zakysané smetany
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 700 g mletého , libového, hovězího masa
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 hrnek směsi nakrájených,čerstvých bylinek - pažitka,petrželka ,kerblík apod.
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190° C.
  2. Smíchejte zakysanou smetanu a strouhanku. Směs nechte přibližně 15 minut stát.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
  4. Ve velké misce dobře promíchejte maso,strouhanku se zakysanou smetanou ,cibuli, prolisovaný česnek ,vejce a nakrájené bylinky.Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Ze směsi tvarujte karbanátky a pokládejte je na plech,vyložený pečícím papírem.
  6. Karbanátky potřete olejem.
  7. Karbanátky přikryjte alobalem,nebo pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.Karbanátky dopečte odkryté.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,00g
  • Sacharidy:

    148,00g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    124,05g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 231 kcal

28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky se zakysanou smetanou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat