Prostreno.cz

Mleté maso s olivami

Mleté maso s voňavým kořením , olivami a rozinkami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 932 kJ / 222 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy4g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého hovězího masa
  • 4 špetky soli
  • 1 ks velká cibule
  • 2 stroužky česneku - drobně nakrájený
  • 1 ks větší červená paprika - nakrájená na kostičky
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 0.5 lžíce sušeného oregana
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce rozinek
  • 50 g zelených oliv
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kajenského pepře
  • Na posypání
  • 2 snítky zelené petrželky - nebo koriandru

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejte olej , přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět .
  3. Přidejte mleté maso a nakrájenou papriku. Míchejte přibližně 5 minut.
  4. Přidejte sušené oregano, kmín , sůl a kajenský pepř ,( použijte méně, pokud nemáte rádi pikantní).
  5. Přidejte rajčatový protlak ,česnek a hovězího vývar, dobře promíchejte a duste na mírném ohni 15 minut .
  6. Přidejte rozinky , olivy a duste ještě 15 minut.
  7. Podávejte s rýží ,posypané petrželkou,nebo koriandrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,80g
  • Sacharidy:

    247,80g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    163,38g
  • Vláknina:

    85,00g

Aktivita pro spálení: 222 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Mleté maso s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat