Prostreno.cz

Polévka s bulgurem a červenou čočkou

Červená čočka je lehce stravitelná a velmi rychle se uvaří i bez namáčení. Vyzkoušejte polévku s bulgurem a čočkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 112 kJ / 26 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 100 g jemného bulguru
  • 4 lžíce červené čočky
  • 1 ks malá cibule - oloupaná,nakrájená
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 2 l slabého,hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 lžíce sušeného libečku
  • 0.5 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžíce chilli vloček

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo společně s olivovým olejem.
  2. Přidejte najemno nakrájenou cibuli , kurkumu a na mírném ohni míchejte , až cibule zesklovatí .
  3. K cibuli nalijte vývar,přisypte bulgur ,přidejte rajčatový protlak a vařte 10 minut.
  4. Do polévky přisypte propláchnutou čočku a vařte,až je čočka měkká.
  5. Polévku podle chuti osolte a zjemněte jogurtem.
  6. Před podáváním posypte libečkem smíchaným s petrželkou a chilli vločkami .

TIP:

Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s bulgurem a červenou čočkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat