Prostreno.cz

Motýlci se šunkou na smetaně

Motýlci (těstoviny farfalle) se šunkou je velmi jednoduchý, ale dobrý a osvědčený recept. Děti ocení těstoviny ve tvaru mašliček či motýlků, chutná jim šunka i smetana. Je to jeden z mála italských receptů na pastu, v němž se vyskytuje smetana.

  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 978 kJ / 233 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy29g
tuky6g

Ingredience na

  • 320 g těstovin farfalle - motýlci
  • 250 g pražské šunky - jeden tlustý plátek
  • 2 dcl smetany
  • 1 hrst strouhaného parmezánu
  • petrželka
  • máslo
  • olej extra virgin

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě do podoby “al dente”. Šunku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejeme kousek másla s olivovým olejem, vhoďte šunku a orestujte.
  2. Poté přilijte smetanu a nechte chvíli zredukovat, aby zhoustla. Podle chuti nastrouhejte do omáčky parmazán, přihoďte uvařené těstoviny a promíchejte.
  3. Při servírování posypejte těstoviny nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmazánem, zakápněte olivovým olejem.

TIP:

S Italem v kuchyni můžete sledovat každou neděli na Primě!





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Motýlci se šunkou na smetaně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat