Prostreno.cz

Mleté krůtí maso s chřestem

Recept můžete obměňovat podle chuti , můžete přidat třeba čerstvý špenát , nebo mladé hrachové lusky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 631 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy1g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g mletého krůtího masa
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 200 g těstovin mušličky
  • 5 stonků zeleného chřestu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • Na posypání
  • 80 g strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest nakrájejte na kousky dlouhé přibližně 5 – 6 cm .
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu . Před koncem vaření přidejte k těstovinám nakrájený chřest a vařte ještě přibližně 3 minuty.
  3. Uvařené těstoviny a chřest sceďte , 200 ml vody z vařených těstovin odložte stranou.
  4. Ve velké pánvi na rozehřátý olej s máslem dejte mleté maso. Míchejte , aby se netvořily hrudky.
  5. K masu přidejte prolisovaný česnek, chilli vločky ,podle chuti osolte , přidejte 100 ml vody z těstovin a maso duste přikryté přibližně 15 minut ,pokud je třeba,přidejte další vodu z těstovin.
  6. K masu nasypte vařené těstoviny s chřestem , přidejte strouhanou citronovou kůru a vše prohřejte.
  7. Podávejte posypané strouhaným sýrem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mleté krůtí maso s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat