Prostreno.cz

Grilovaný mečoun s růžičkovou kapustou

K létu patří grilování a dobré jídlo. Mečoun je ryba, která se na grilování skvěle hodí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 171 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 ks velká červená cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • K přípravě
  • 800 g mečouna bez kůže - nakrájeného kostky 4x4 cm
  • Na marinádu
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce směsi koření na grilování - např.Amazonia ,Mexica, Garam Masala apod.

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrájejte na silnější plátky.
  2. Do vhodné misky s víkem nasypte na kostky nakrájeného mečouna.
  3. Jogurt smíchejte s kořením a nalijte ho k rybě.
  4. Lehce promíchejte , přikryjte a nechte hodinu marinovat v chladničce , nebo klidně přes noc.
  5. Na grilovacím plechu, případně na grilovacím tácku opečte dozlatova nakrájenou růžičkovou kapustu.
  6. Během opékání pokapejte růžičkovou kapustu olejem prošlehaným s citronovou šťávou a jemně ji osolte.
  7. K růžičkové kapustě přidejte na velmi tenké plátky nakrájenou cibuli , promíchejte a sundejte z grilu.
  8. Na každý kovový , nebo bambusový špíz navlékněte 4- 5 kousků mečouna a rybu grilujte na středně předehřátém grilu přibližně 10 – 15 minut , špízy během grilování otáčejte.
  9. Mečouna podávejte s růžičkovou kapustou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný mečoun s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat