Prostreno.cz

Pečený okoun

Příprava ryb je většinou velmi rychlá . Ryby ovoní bylinky , šalotka a česnek .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 2668 kJ / 637 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky69g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks filety okounů - á 200 g
  • 1 ks větší šalotka
  • 3 stroužky jemně nakrájeného česneku
  • 4 plátky másla
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek nakrájené oregano, petržel a pažitka
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do vymazané zapékací misky nasypte oloupanou , nakrájenou šalotku.
  2. Filety okouna opláchněte , osolte je z obou stran a položte je na šalotku .
  3. Ryby posypte česnekem , nakrájenými bylinkami , na každou porci ryby položte silnější plátek másla a dejte je péct do trouby předehřáté na 180° C .
  4. Pečte podle velikosti ryby 30 -35 minut.
  5. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,60g
  • Sacharidy:

    43,60g
    • Cukry:

      4,60g
  • Tuky:

    163,88g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 637 kcal

79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

190

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený okoun

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat