Prostreno.cz

Pečený okoun

Příprava ryb je většinou velmi rychlá . Ryby ovoní bylinky , šalotka a česnek .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 11 kJ / 2 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks filety okounů - á 200 g
  • 1 ks větší šalotka
  • 3 stroužky jemně nakrájeného česneku
  • 4 plátky másla
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek nakrájené oregano, petržel a pažitka
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do vymazané zapékací misky nasypte oloupanou , nakrájenou šalotku.
  2. Filety okouna opláchněte , osolte je z obou stran a položte je na šalotku .
  3. Ryby posypte česnekem , nakrájenými bylinkami , na každou porci ryby položte silnější plátek másla a dejte je péct do trouby předehřáté na 180° C .
  4. Pečte podle velikosti ryby 30 -35 minut.
  5. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený okoun

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat