Prostreno.cz

Grilované špízy z mletého masa

Mleté maso je na grilu připravené velmi rychle . K masu pak už stačí třeba grilovaná zelenina , nebo nějaký svěží salát.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy1g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 ks oloupaná cibule - drobně nakrájená
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 6 snítek zelené petrželky - drobně nakrájené
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Mleté maso si můžete připravit den předem. Propojí se chutě, maso zpevní a nebude se při grilování rozpadat .
  2. Maso dejte do misky , přidejte vejce a ostatní ingredience. Vše důkladně promíchejte.
  3. Maso zabalte do folie a nechte alespoň hodinu v chladničce , lepší je nechat maso v chladničce přes noc.
  4. Pokud k přípravě použijete bambusové špejle,namočte je před použitím alespoň na půl hodiny do vody.
  5. Namočte si ruce a maso rozdělte na přibližně stejné části.
  6. Z nich pak vytvarujte válečky, do kterých následně vložte špejle , případně kovové špízy .
  7. Špízy z mletého masa grilujte na rozpáleném grilu. Maso pomalu otáčejte , abyste dosáhli krásně křupavé krusty po celém obvodu špízu. Grilujte přibližně 15 – 20 minut .
  8. Před servírováním nechte špízy ještě pár minut odpočinout na talíři.

TIP:

Aby maso získalo po grilování tu správnou chuť, je potřeba především důkladně smíchat oba druhy masa dohromady tak, aby nepřevažovala chuť jednoho nad druhým.





Ohodnoťte recept:
Grilované špízy z mletého masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat