Prostreno.cz

Bramborové karbanátky s cibulí

Karbanátky z brambor se šunkou a restovanou cibulí .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 342 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g brambor typu A
  • 200 g šunky , nebo libové anglické slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 2 lžičky bramborového škrobu
  • 3 lžíce zelené petrželky - drobně nakrájené
  • 1 lžička soli
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte a nechte je vychladnout.
  2. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a orestujte ji do zlatova na lžíci oleje a lžíci másla. Orestovanou cibuli nechte vychladnout.
  4. Šunku , nebo anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte ji k nastrouhaným bramborám.
  5. K bramborám dále přidejte vejce , vychladlou cibuli , petrželku , vše posypte bramborovým škrobem , osolte a dobře promíchejte .
  6. Ze směsi tvarujte karbanátky a opečte je z obou stran na oleji.
  7. Podávejte se zeleninovým salátem.

TIP:

Brambory typu A jsou po uvaření tuhé a pevné, nerozvaří se, jsou jen velmi slabě moučnaté . Bývají menší , kratší a kulatější než ostatní druhy brambor.





Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky s cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat