Prostreno.cz

Pomazánka z červené čočky

Zdravých pomazánek není nikdy dost. Červená čočka je uvařená do 15 minut a není třeba ji předem namáčet .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 198 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g červené loupané čočky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velká mrkev - nastrouhaná na hrubém struhadle
  • 0.5 lžíce citronové kůry z bio citrónu - nastrouhané
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 700 ml vroucí vody
  • 3 špetky kari koření

Postup přípravy

  1. Červenou čočku na cedníku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  2. Na 3 lžících oleje orestujte oloupanou , nakrájenou cibuli.
  3. Po chvíli přidejte mrkev a za občasného míchání společně pár minut restujte.
  4. Přidejte jemně nasekaný česnek , posypte kari kořením a promíchejte .
  5. K cibuli s mrkvi přidejte červenou čočku , vše zalijte vroucí vodou a vařte na mírném plameni přibližně 10 - 15 minut , až je čočka měkká, občas promíchejte. Všechna voda by se měla vyvařit , pokud nějaká voda zůstane ,slijte ji. Čočka by měla získat kašovitou konzistenci i bez mixování.
  6. Dochuťte solí a nechte vychladnout .
  7. Pak vmíchejte citronovou šťávu,citronovou kůru a lžíci olivového oleje.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pomazánka z červené čočky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat