Prostreno.cz

Zeleninový guláš s rýží

Zužitkujete do něj spoustu zeleniny ze zahrady, rajčata, cukety i papriky A vše připravíte v jedné nádobě. Pokud nemáte zahrádku , všechna zelenina je lehce dostupná v obchodech .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 601 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy26g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce rýže
  • K přípravě
  • 1 ks malá cuketa
  • 2 ks papriky - dle vlastního výběru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velká mrkev
  • 2 ks brambory
  • 3 lžíce oloupaná rajčata
  • 1 lžička kari koření
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks dlouhá feferonka bez semínek
  • 500 ml vývaru - masový,nebo zeleninový
  • 200 g konzervované cizrny - volitelné
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší kousky , feferonku nakrájejte nadrobno .
  2. V kastrolu rozehřejte olej , přisypte nakrájenou zeleninu , posypte ji kari kořením a na mírném ohni restujte za stálého míchání 5 minut.
  3. K zelenině , přidejte propláchnutou , scezenou cizrnu , přilijte vývar a duste , až je zelenina měkká , pokud možno nerozvařená. Podle chuti zeleninu osolte.
  4. Před podáváním posypte petrželkou.
  5. Podávejte s rýží .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový guláš s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat