Prostreno.cz

Rybí filé s petrželovou omáčkou

Jednoduchý , rychlý recept na přípravu rybího filé s voňavou omáčkou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 637 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce rybího filé á 180 g - makrela,treska,candát apod.
  • 0.5 svazku čerstvé zelené petrželky
  • 200 ml 33 % smetany
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks malá cibule
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět oloupanou , velmi drobně nakrájenou cibuli .
  2. Přilijte smetanu , vývar , ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku a vařte za občasného promíchání 10 minut.
  3. Do omáčky nasypte nakrájenou petrželku a podle chuti osolte .Omáčku nechte projít varem a dále už nevařte .
  4. Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a 2 lžíce oleje .
  5. Přidejte osolené ,opepřené porce rybího filé , a zvolna ho opečte z obou stran.
  6. Ryby podávejte přelité připravenou omáčkou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(25 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s petrželovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat