Prostreno.cz

Zeleninový salát v marinádě

Francouzský salát s barevnou paprikou , jablky a rajčaty v marinádě se skořicí .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 230 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg rajčat
  • 3 ks kyselejší zelená jablka - menší
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks oranžová paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks malá tyčinka skořice
  • Na marinádu
  • 150 ml bílého vinného octa
  • 400 ml vody
  • 6 lžic oleje
  • 100 g pískového cukru
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 10 kuliček pepře
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Připravte si větší sklenici do které se vejde všechna zelenina s jablky.
  2. Očištěnou papriku a rajčata ( pokud chcete , můžete rajčata oloupat ) nakrájejte na stejně velké kousky , ani malé,ani příliš velké a nasypte je do sklenice.
  3. Přidejte oloupaný ,překrojený česnek ,malou tyčinku skořice a oloupaná, nakrájená jablka ,nakrájejte je přibližně na stejně velké kousky jako papriku.
  4. Nakonec přidejte nakrájenou lahůdkovou cibulku.
  5. Do rendlíku nalijte vodu , vinný ocet , přidejte cukr ,sůl ,kuličky pepře , olej a hořčičné semínko. Přiveďte k varu a vařte ,až se rozpustí cukr.
  6. Zeleninu zalijte horkou marinádou – ne vařící a nechte vychladnout. Sklenici uzavřete a dejte do chladničky.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(19 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(10 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát v marinádě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat