Prostreno.cz

Rajčatové rizoto

Rajčatové rizoto je lahodný a jednoduchý pokrm, který kombinuje krémovou strukturu rizota s bohatou chutí rajčat. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, kdy chcete připravit něco chutného a výživného.

40min

10min příprava

30min vaření

239 kJ / 57 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek do zlatova
  2. Přidejte rýži a míchejte dokud není rýže dobře obalená olejem
  3. Přilijte konzervovaná rajčata a promíchejte
  4. Postupně přidávejte zeleninový vývar vždy po jedné naběračce a míchejte dokud se tekutina nevstřebá. Tento proces opakujte dokud není rýže měkká a krémová
  5. Vmíchejte nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem
  6. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat lžíci másla na závěr vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,18 g
  • Sacharidy:

    87,58 g
    • Cukry:

      14,38 g
  • Tuky:

    46,23 g
  • Vláknina:

    6,64 g

Aktivita pro spálení:

227 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bazalka

23 kcal / 100g
B3 g
S2 g
T0,6 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rajčatové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba