Prostreno.cz

Gnocchi zapečené s gorgonzolou a vlašskými ořechy

Recept na gnocchi zapečené s gorgonzolou a vlašskými ořechy je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Tento pokrm kombinuje jemnou chuť gnocchi s výraznou gorgonzolou a křupavými vlašskými ořechy, což vytváří harmonickou chuťovou kombinaci. Je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, kterou si můžete vychutnat s rodinou či přáteli.

30min

10min příprava

20min vaření

784 kJ / 187 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180C
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek
  3. Přidejte čerstvý špenát a restujte dokud nezavadne
  4. Uvařte gnocchi podle návodu na obalu a sceďte
  5. V míse smíchejte uvařené gnocchi, špenát, smetanu a na kousky nakrájenou gorgonzolu
  6. Osolte opepřete a směs přendejte do zapékací mísy
  7. Posypte nasekanými vlašskými ořechy
  8. Pečte v troubě přibližně 20 minut dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne

TIP:

Pro extra křupavost můžete před pečením posypat povrch strouhankou smíchanou s parmazánem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,36 g
  • Sacharidy:

    165,71 g
    • Cukry:

      9,18 g
  • Tuky:

    137,13 g
  • Vláknina:

    12,22 g

Aktivita pro spálení:

533 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

159

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gnocchi zapečené s gorgonzolou a vlašskými ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba