Prostreno.cz

Kostky vepřového masa dušené se zeleninou

Vydatné jídlo z francouzské kuchyně . Vše se připravuje v jednom pekáčku . Maso je díky zelenině krásně šťavnaté.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 483 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 650 g vepřového masa - krkovice bez kosti , kýta ,nebo plec
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g bílého hlávkového zelí
  • 1 ks mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks bílá paprika
  • 1 ks červená chilli paprička
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 0.5 lžičky soli
  • 350 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky .
  2. Maso nakrájejte na kostky .
  3. Oloupanou cibuli , česnek ,oloupanou mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na plátky .
  4. Očištěné zelí nakrájejte na široké proužky .
  5. Papriku překrojte , vyndejte semeník a nakrájejte ji na silnější proužky.
  6. Chilli papričku bez semínek nakrájejte na tenké plátky.
  7. V pekáčku , nebo vhodné nádobě na pečení v troubě rozehřejte olej , přidejte nakrájenou slaninu , maso , osolte ,posypte mletou paprikou a přibližně minutu opékejte .
  8. K masu přilijte vývar,přikryjte a dejte na 30 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  9. K masu přidejte nakrájenou zeleninu a maso dejte zpět do trouby .
  10. Duste,až je maso měkké.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kostky vepřového masa dušené se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat