Prostreno.cz

Telecí játra s rozmarýnem

Oproti játrům hovězím a vepřovým se telecí játra připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a navíc jsou křehčí a chutnější.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 586 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy1g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecích jater
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 120 ml bílého vína
  • 1 ks velká cibule
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na menší kousky .
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky .
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno .
  4. V pánvi,nebo rendlíku orestujte na lžíci oleje nakrájenou slaninu.
  5. Přisypte cibuli a přibližně 3 minuty míchejte.
  6. K cibuli nalijte víno a vařte,až se víno skoro odpaří.
  7. Přidejte nakrájená játra, rozmarýn a játra restujte přibližně 10 minut.
  8. Hotová játra osolte,opepřete a hned podávejte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,10g
  • Sacharidy:

    47,70g
    • Cukry:

      9,34g
  • Tuky:

    145,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat