Prostreno.cz

Divoká kachna s rozmarýnem a švestkami

V sezoně zvěřinových specialit určitě neopomeňte lahodné maso divokých kachen. Maso divokých kachen je sušší a proto je pečte se slaninou . Sladkost švestek v tomto pokrmu zdůrazní chuť masa .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 269 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks divoká kachna
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 300 ml červeného vína
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 10 ks čerstvých švestek
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 150 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. Kachnu rozkrojte podél páteře na polovinu a pak příčně na poloviny.
  2. Maso osolte , opepřete a opečte na oleji ve velké pánvi , vhodné na pečení v troubě .
  3. Do pánve přidejte víno , rozpůlené švestky bez pecek a 2 snítky rozmarýnu.
  4. Na maso položte plátky slaniny. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 ° C přibližně hodinu.Záleží na stáří a kvalitě masa.
  5. Zkontrolujte, zda je maso propečené a vyjměte kousky masa na prkénko.
  6. Švestky rozmixujte ručním mixérem.
  7. Přidejte smetanu a podle potřeby přidejte 1 špetku cukru, sůl a mletý pepř.
  8. Maso vraťte zpět do hrnce a prohřejte ho .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,90g
  • Sacharidy:

    110,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    136,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 64 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Divoká kachna s rozmarýnem a švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat